Een indrukwekkende kunstcollectie in het Vinkelse

Een mooie wandeling, op zoek naar een bijzonder en betaalbaar cadeau of zelf aan de slag als beeldhouwer? De Galerie & Beeldentuin De Buffel in Vinkel waant iedereen zich in Afrika door de inspirerende en verrassende beeldentuin en binnen galerie met unieke handgemaakt beelden van Zimbabwaanse kunstenaars. Met het grote assortiment ruwe serpentijn-, albast en spekstenen, beeldhouwgereedschappen en consoles kan iedereen thuis zelf aan de slag.

Galerie & Beeldentuin De Buffel


Een stukje Afrika in het Brabantse land. Dat is hoe Galerie & Beeldentuin De Buffel van Geert en Laura van den Oever van de Rijt, het treffendst omschreven kan worden. De enorme binnentuin en galerie laten een collectie zien van ruim 1.000 stenen beelden, rechtstreeks gekocht van en gemaakt door kunstenaars uit Zimbabwe. Modern, abstract, figuratief, van piepklein tot heel groot en alles ertussen. Toegankelijk voor iedereen. Om op het gemak tijdens een wandeling door de tuin en galerie te bekijken, als bijzonder cadeau aan te schaffen of om inspiratie op te doen om zelf aan de slag te gaan. De Buffel heeft ook een enorm assortiment ruwe serpentijn-, albast en spekstenen, beeldhouwgereedschappen en consoles, die uitnodigen om zelf iets te creeren.

Ontstaan


Galerie & Beeldentuin De Buffel werd in 1999 opgericht door de (schoon)ouders van de huidige eigenaren. Tijdens een eerdere reis door Zimbabwe werden Cor en Yvonnen van de Rijt namelijk dusdanig gegrepen door de bijzondere, met de hand vervaardigde kunst van de plaatselijke bewoners, dat zij bij thuiskomst als hobby de beeldtuin begonnen. Jaarlijks reisde het echtpaar naar 'hun' Afrika om ter plaatse de kunst te kopen van de makers zelf.
Wat klein begon groeide in verloop van de jaren uit tot een Galerie & Beeldentuin met voor elk wat wils. Cor en Yvonne zijn helaas beide overleden. Hun enthousiasme en passie voor echte en pure Zimbabwaanse kunst wordt echter gedeeld door dochter Laura en echtgenoot Geert. 

Thuis

Zij namen het roer over en in de lijn van hun (schoon)ouders borduren zij verder op wat opgebouwd werd. Daaarbij krijgt elke bezoeker een warm onthaal en verblijven er ook regelmatig kunstenaars uit Zimbabwe.
Van woensdag 11 mei t/m zondag 7 augustus is kunstenaar Forbes Suliyari te vinden bij De Buffel om het verhaal achter het ontstaan van alle kunstwerken te vertellen en uitleg en advies te geven over alle gebruikte materialen. De Buffel is een warm Afrikaans thuis voor zowel kopers als kijkers. De koffie staat voor u klaar.De Galerie en Beeldentuin is op Hemelvaartsdag 5 mei geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Toegang is gratis. 

Deel deze pagina